A felelősségteljes szerencsejáték fontosságáról

A szerencsejáték egyidős az emberi civilizációval, a különböző társadalmak kialakulásával. Hiszen már az ókori egyiptomi, görög- és római birodalomban is rendszeresek voltak a fogadások: Görögországban például az ókori olimpiai játékok mérkőzéseire (pl. birkózásra), Rómában gladiátor páviadalokra, vagy éppen fogatversenyekre. De ezek mellett igen sokan a különféle típusú, igazi pénzalapú kockajátékokkal játszva ütötték el a szabadidejüket.

Az online szerencsejáték népszerű, de vannak árnyoldalai

Az online szerencsejáték napjainkban az internetes sportfogadáshoz hasonlóan hatalmas népszerűséggel bír. És tény, hogy manapság már Magyarországon is egyre többen választják a webes online szerencsejáték oldalakat a helyi lottózók helyett, mivel online kaszinó oldalakon, pókertermekben, bingo- lottó oldalakon sokkal kényelmesebben lehet játszani. Ráadásul ma már a mobil fogadás, mobilkészülékes szerencsejáték is egyre jobban kezd elterjedni, amiből egyenes ágon következik, hogy bárki – aki nagykorú – bármikor és bárhol játszhat, amikor csak a kedve tartja igazi pénzes kaszinó játékokkal, élő osztós játékokkal stb.

Ugyanakkor az is igaz, hogy az online szerencsejátéknak, netes fogadásnak vannak bizonyos árnyoldalai. Ugyanis akárhogy is nézzük, napjainkban mindössze egy karnyújtásnyira van tőlünk az igazi pénzes játéklehetőség (évekkel ezelőtt muszáj volt lemenni egy közeli lottózóba, vagy egyéb SZRT. terminálos értékesítő helyre).

Miért fontos odafigyelni magunkra és ismerőseinkre

Mindebből pedig az következik, hogy egyesek számára kisebb-nagyobb problémát jelenthet az önkontroll fenntartása, ami rövid távon még nem biztos, hogy problematikus. Viszont sajnálatos tény, hogy a játékfüggőség hazánk lakosságának körében is felütötte a fejét, és ha globális viszonylatban nem is vagyunk listavezetők ennek a problémának a tekintetében, akkor is muszáj említést tennünk a létezéséről, és felhívni rá olvasóink figyelmét!

Csapatunk teljes mellszélességgel kiáll a felelősségteljes online szerencsejáték mellett

Az onlinekaszinok.net csapata maximálisan elkötelezett a felelősségteljes szerencsejáték mellett. Ebből adódóan webszájtunk csakis olyan távszerencsejáték és fogadás oldalak kerülnek bemutatásra, amelyek maguk is kellő mértékben kiveszik a részüket a játékfüggőség elleni harcból, és mint felelősségteljes szerencsejáték szervezők vannak jelen a hazai piacon.

Természetesen tisztában vagyunk vele, hogy bárkivel megeshet, hogy időnként elszalad vele a ló. Ha ezek az esetek csak néhanapján – azaz nagyon ritkán – fordulnak elő, és nem okoznak semmiféle egzisztenciális problémát, akkor különösebb beavatkozást rendszerint nem igényelnek azt leszámítva, hogy érdemes ilyen alkalmakkor alaposan magába szállni az embernek. Ugyanakkor, ha a szerencsejáték káros szenvedéllyé válik, és az ember a függőség tipikus tüneteit észleli magának, nagyon fontos, hogy mihamarabb kompetens segítséget kérjen.

Amennyiben függőség jellegű problémád adódik a szerencsejáték kapcsán, vagy valamelyik ismerősödön, barátodon, esetleg családtagodon veszed észre az erre utaló jeleket, ne szégyellj segítséget kérni!

open